Scoutcamp Banská Štiavnica - Slovakia

Táborhely Hodrusbánya | Banská Štiavnica

Táborhely

Hodrushámor az egyik legrégibb cserkész táborhely Szlovákiában. Ideális alaptábor Szlovákia szívében bármiféle cserkészkaladhoz, valamint a selmeci hegység természeti és történelmi kincseinek felfedezéséhez! Csupa-csupa lehetőség – fürdőzésre alkalmas tavak, túrázásra és terep bringázásra kiváló útvonalak. A táborhely mindössze 10 kilométerre fekszik Selmecbányától – amely egy világörökségi helyszín sok érdekes látnivalóval és múzeummal.

A táborhely hagyományos szlovák cserkésztábor 34 ággyal cserkészsátrakban, felszerelt tábori konyhával, tűzrakóhelyekkel és tábori zuhannyal. Egyedül a WC-k az állandó épületek. A táborhely meglehetősen nagy, így nem csak 34 fő fér el, hanem lehetőség van saját sátrak felállítására is – a hely maximum 120 fő befogadására alkalmas. A mintegy 200 méterre fekvő tónak köszöhetően a táborhely sok vizes kalandra ad lehetőséget a nyári hőségek idején.

Fedezzék fel Önök is a szlovákiai természet szépségét és a szlovák cserkészek vendégszeretetét!

Kapcsolat

Cserkésztábor Hodrusbánya
A. Pécha 2
Banská Štiavnica 969 01
Tel.: +421 905 382 885
E-mail: juraj@stiavnica.sk

Felszereltség

1 x tábori konyha
1 x hordozható gáztűzhely
3 x három rét
1 x nagy tűzrakóhely
1 x kis tűzrakóhely
1 x tipi
1 x hangár
1 x zuhany
2 x tábori WC
3 x vízöblítéses WC
1x pincehelység élelmiszer tárolására
Ivóvíz 150 méterre a táborhelytől
1 x kézmosó
17x cserkész sátor

Elhelyezkedés

Csatlakozás kereséséhez a www.cp.sk weboldalt javasoljuk használni.

Legjobb csatlakozás tömegközlekedéssel Pozsony felől van. Busszal vagy vonattal lehet eljutni Zsarnócára, majd innen tovább Selmecbánya felé közlekedő helyi járattal. A táborhelyhez legközelebbi buszmegálló neve Hodruša-Hámre, u Honvédov. A buszsofőrök általában nem beszélnek semmilyen idegen nyelven, ezért javasoljuk felírni egy papírra a megálló nevét. Ebből a buszmegállóból kb. 20 perc alatt elérhető a táborhely egy erdei gyalogösvényen.

Autóval a Zsarnócáról Selmecbányára vezető úton haladva érhető el. Hodrushámor települést elhagyva a Salamandra Ski Resort tábláit kell követni. A hotelt jobbról megkerülve véget ér a betonút és egy erdészeti út vezet jobbra felfelé az erdőbe. Ezen haladva kb. 200 méter után elérik a táborhelyet.

Árak

Saját sátor 4,00 € fő/éj
cserkész sátor: 4,50 € fő/éj