Scoutcamp Banská Štiavnica - Slovakia

Táborhely Hodrusbánya | Banská Štiavnica

Táborhely

Hodrushámor az egyik legrégibb cserkész táborhely Szlovákiában. Ideális alaptábor Szlovákia szívében bármiféle cserkészkaladhoz, valamint a selmeci hegység természeti és történelmi kincseinek felfedezéséhez! Csupa-csupa lehetőség – fürdőzésre alkalmas tavak, túrázásra és terep bringázásra kiváló útvonalak. A táborhely mindössze 10 kilométerre fekszik Selmecbányától – amely egy világörökségi helyszín sok érdekes látnivalóval és múzeummal.

A tábor két külön egységből áll. Fel vannak szerelve "podsada" típusú sátorokkal, mezei konyhával, kandallóval, WC -vel. Mindkét tábor együttesen körülbelül 120 fő befogadóképességű. Lehetőség van saját sátrak felállítására is. A mintegy 200 méterre lévő tónak köszönhetően a kemping számos vízi kalandot kínál a nyári melegben.

Fedezzék fel Önök is a szlovákiai természet szépségét és a szlovák cserkészek vendégszeretetét!

Kapcsolat

Cserkésztábor Hodrusbánya
A. Pécha 2
Banská Štiavnica 969 01
Tel.: +421 905 382 885
E-mail: hostel@stiavnica.sk

Felszereltség

Minden kemping tartalmaz:
tábori konyha
hordozható gáztűzhely
rét
nagy tűzrakóhely
tábori WC
cserkész sátor
pincehelység élelmiszer tárolására
nincs ivóvíz

Közös mindkét táborban:
zuhany
mosdótál

Két Tee-Pee sátrat állítanak fel a felső táborban.
A látogatók felállíthatnak egy nagy sátrat, amely rendelkezésre áll.

Elhelyezkedés

Csatlakozás kereséséhez a www.cp.sk weboldalt javasoljuk használni.

Legjobb csatlakozás tömegközlekedéssel Pozsony felől van. Busszal vagy vonattal lehet eljutni Zsarnócára, majd innen tovább Selmecbánya felé közlekedő helyi járattal. A táborhelyhez legközelebbi buszmegálló neve Hodruša-Hámre, u Honvédov. A buszsofőrök általában nem beszélnek semmilyen idegen nyelven, ezért javasoljuk felírni egy papírra a megálló nevét. Ebből a buszmegállóból kb. 35 perc alatt elérhető a táborhely egy erdei gyalogösvényen.

Autóval a Zsarnócáról Selmecbányára vezető úton haladva érhető el. Hodrushámor települést elhagyva a Salamandra Ski Resort tábláit kell követni. A hotelt jobbról megkerülve véget ér a betonút és egy erdészeti út vezet jobbra felfelé az erdőbe. Ezen haladva kb. 200 méter után elérik a táborhelyet.

Árak

Saját sátor: 5 € fő/éj
Cserkész sátor: 6 € fő/éj
Minimális ár: 100 € éjszakánként minden kempinghez.

Hulladékdíj: 5 € minden válogatatlan 120 l-es zsák után.
A megfelelően szétválogatott hulladék ingyenes.